ЕкономікаНовини

Дайджест новин про приватизацію: Одеський завод шампанських вин, 5,1 млрд гривень та Прикарпаття як лідер

Останні новини від Фонду державного майна України про надходження до держбюджету від приватизації у 2021 році, продаж одного з найстаріших вітчизняних підприємств – Одеського заводу шампанських вин вже 1 лютого, а також показники Прикарпаття в сегменті малої приватизації — далі в дайджесті.

За словами директора департаменту приватизації Фонду держмайна України Владислава Данилішина, держбюджет отримав 5,1 млрд гривень після приватизаційних процесів минулого року. Найбільшими лотами, від яких надійшли кошти, названі Перший київський машинобудівний завод, Калуська теплоелектроцентраль-нова, Львівська виправна колонія №48. Також гучною новиною для певних українців став анонс пошуку нового інвестора для Одеського заводу шампанських вин. Дату аукціону з приватизації цього об’єкту призначили на 1.02.2022 р. Стартова ціна становить 87, 4 млн гривень. Однією з умов приватизації визначено зберегти види діяльності з виробництва виноградних вин. Як зазначається, держава не займається “виробництвом одеського ігристого”. Ще однією цікавою новиною пролунали відомості про Івано-Франківську, Львівську області, Київ, Хмельницьку та Одеську області. Ці регіони увійшли до рейтингу топ-5 як ті, що залучили найбільше коштів від малої приватизації. Лідером рейтингу стала Івано-Франківська область – до держбюджету надійшло понад 800 млн гривень. Київ посідає третє місце в вищезгаданому рейтингу від Фонду держмайна України з показником 382 млн гривень. Водночас столиця України перша за середньою кількістю учасників торгів.

Відзначимо, що з 10 по 14 січня заплановано 39 онлайн-аукціонів з приватизації державних активів. Серед об’єктів, виставлених на торги – майнові комплекси підприємств, транспортні засоби і нерухомість в обласних центрах. Наступного тижня продаватимуть, зокрема, Херсонський завод “Судмаш”, санаторій “Гірський” у Вінницькій області та табір “Сонячний” в Одеській області.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button