НовиниПраво

В Україні легалізували бустерне щеплення для вакцинованих громадян від 18 років

Очільник міністерства охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив про підписання наказу відомства щодо введення бустерної дози вакцини проти COVID-19. Чиновник повідомив новину в соціальній мережі.

Як йдеться у дописі міністра, від бустерної дози очікують посилення ефективності вакцини, кращого захисту від штаму “Омікрон”. Найкращим періодом отримання вакцини названо від пів року до 9 місяців з дати другого щеплення від COVID-19. Як зазначається, введення бустерної дози не залежить від того, якою вакциною попередньо щеплені громадяни. Перевага надаватиметься м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer.

Віктор Ляшко додав, що 2 мільйони 552 тисячі є новим абсолютним рекордним показником добових випадків захворювання у світі. Серед лідерів за захворюваністю – США, Франція, Великобританія, Італія, Іспанія. Повідомляється, що кількість випадків хвороби зростає в усьому світі. Очільник МОЗ закликав українців вакцинуватися. За наявними даними, в 3 регіонах країни понад 50% населення – повністю вакциновані. Це Київ, Київська, Полтавська області. В застосунку «Дія» запровадять опцію отримати новий COVID-сертифікат, який буде чинним 270 діб. До кінця цього місяця діятиме сертифікат щодо попереднього курсу вакцинації.

Нагадаємо, з новин у сфері права – відсьогодні почне діяти закон щодо припинення мораторію на ініціювання банкрутства юридичних осіб. Закон набув чинності після опублікування в газеті “Голос України”.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button