НовиниСтатті

Нове загострення конфлікту з Росією

Попри заяви російської влади про нібито відвід військ від кордонів з Україною, глави та ТОП-політики західних країн стверджують протилежне. За їх свідченнями, Російська Федерація навпаки продовжує нарощувати кількість військових на кордонах та вже збільшила їх ще на 7 тисяч осіб.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден стверджує, що за всіма ознаками Росія може напасти на Україну вже протягом найближчого часу.

Міністр оборони Великої Британії підкреслив, що західні партнери при своїй оцінці Росії братимуть до уваги не її заяви, а конкретні дії. У тому числі за даними британської розвідки Росія за останні дві доби наростила свою військову присутність на кордонах з Україною на 7 тисяч військових.

Представники України, зокрема, голова РНБО Олексій Данілов та Міністр оборони України Олексій Резніков також відмітили, що поки реального відводу військ від кордонів не спостерігається.

Наразі закордонні служби вважають датою найімовірнішого нападу на Україну 20 лютого. Спікер Президента Росії Дмитро Пєсков коментуючи ці свідчення відповів, що це фейк, а захід останнім часом часто закидає Росії несправедливі звинувачення та провокує на агресію.

Водночас сьогодні, 17 лютого, бойовики невизнаних республік Л/ДНР здійснили артилерійський обстріл Станиці Луганської, результатом якого було, поміж іншого, пряме влучання у будівлю дитячого садка, де в той час знаходилися діти. За інформацією ЗМІ, діти разом з вихователями встигли сховатися до укриття, тож єдиними жертвами стали дві жінки, котрі отримали контузії, проте їх життю нічого не загрожує.

Ще одним результатом обстрілу стало пошкодження ЛЕП, внаслідок чого половина населеного пункту лишилася без електроенергії та світла.

Цей обстріл вже назвали спробою Росії загострити конфлікт та знайти привід для вторгнення.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button