НовиниПерсональні фінанси

Довідка: як працюватимуть банки в новорічні свята

Українські банки не працюватимуть в перші 3 дні нового року, а також з 7 до 9 січня 2022 року для спілкування з відвідувачами. Дані підтвердили в НБУ.

Якщо говорити про роботу системи електронних платежів, 31.12.2021 р. СЕП доступна до першої години дня для платежів між банківськими установами, які підпорядковані одній юридичній особі. Можливими будуть і платежі від учасників СЕП до Національного банку та органів Державної казначейської служби. З 1.01 до 3.01 банківський день у системі електронних платежів розпочинається о 9:00 з датою банківського дня 4.01.2022 р. З дня православного Різдва до 9 січня 2022 року міжбанківські перекази через СЕП здійснюватимуться датою банківського дня 10.01.2022 р. В НБУ повідомили, що в цей період депозитарій не працюватиме. Фінансові установи самостійно прийматимуть рішення, чи здійснювати валютні операції з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України.

З 1 до 3 січня та з 7 до 9 січня 2022 року банки за необхідності можуть здійснювати касові операції. Повідомляється, що має бути налагоджена постійна робота банкоматів. 4-6 січня банківська система України працюватиме, як зазвичай.

Нагадаємо, як раніше повідомив заступник голови НБУ Олексій Шабан, в Україні чверть розрахунків громадян відносять до витрачених за платіжними картками в Інтернеті. Якщо говорити про середній чек сплати онлайн, який дорівнює близько 400 гривням, це перевищує цифру середнього чека магазинів роздрібної торгівлі. Під час круглого столу, повідомляє, finance.ua, були названі три основні фактори, які пришвидшують розвиток безготівкових розрахунків. Серед таких тенденцій – віддалена ідентифікація, мобільний банк і запровадження цифрових карток.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button