НовиниПерсональні фінанси

Держстат: названі суми заощаджень, витрат і доходів українців

У Державній службі статистики України назвали останні цифри, які зафіксовані в державі про заощадження, доходи, витрати українців.

Згідно з наданою інформацією, в липні – вересні 2021 року заощадження громадян України становили 9,4 млрд гривень. Це зрозуміли після аналізу обраних цифр доходів та витрат населення країни. Доходи в Держстаті оцінили як 1221,8 млрд гривень, витрати – 1212,4 млрд гривень. Згідно з повідомленням, реальні наявні доходи населення визначали з урахуванням цінового чинника. Разом з тим, як пишуть у статистичному відомстві, громадян, які отримують зарплату до 7000 гривень – понад 33% штатних працівників. Зарплату вище 20 тисяч гривень, за даними Держстату, нараховують для 15,8% співробітників.

ЗМІ відзначають: 2021 рік став роком високої глобальної інфляції. Індексом інфляції або споживчих цін вважають показник, яким характеризують зміни загального рівня вартості товарів, послуг, які купують громадяни для невиробничого споживання. Експерти називають попередньо цифру в 109,4%, визначаючи індекс споживчих цін в Україні за рік. Це більш як на 4% перевищує показник 2020 року.

Водночас як ми повідомляли раніше, за словами голови податкового комітету Верховної Ради України Данила Гетманцева, майже 67,5 млн гривень надійшло до бюджету після початку “податкової амністії”. Нова інформація: загальна сума амністованих активів, наголосив народний депутат, становить 1.116 млн гривень.

Нагадаємо, так звана річна “податкова амністія” завершить свою дію 1.09.2022 року. З 1.01.2022 р. діятиме закон 1914-IX щодо підвищення податків та заборони виїзду за кордон податковим боржникам. Їх дані, включно з сумою податкового боргу, публікуватимуть на вебпорталі ”Персональні дані фізичних осіб-боржників”.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button