НовиниПраво

НБУ назвав порушниками два банки та ще чотири фінустанови після нагляду в грудні

Різні порушення зафіксували у двох банках та чотирьох фінустановах наприкінці 2021 року, після чого НБУ вжив заходи впливу. Про це повідомили на сайті Національного банку України.

Зокрема, в АТ “Айбокс банк” постановили відсторонити посадову особу через неналежне виконання банком обов’язку здійснювати перевірку клієнтів. Також АТ “Айбокс банк” отримав письмове застереження через звинувачення від НБУ в наданні недостовірної інформації та не в повному обсязі на запити інспекційної групи. Наступне порушення полягало в неналежному виконанні обов’язку впровадження та оновлення внутрішніх документів з питань фінансового моніторингу. АТ “Банк Альянс” отримав також письмове застереження за відповідне порушення. Водночас “Банк Альянс” має сплатити штрафи у сумарному розмірі понад півтора мільйона гривень за низку інших порушень, серед яких незабезпечення у діяльності управління ризиками, неналежне здійснення валютного нагляду, невивчення суті та мети фінансових операцій тощо.

Письмові застереження за порушення оформлені й 3 небанківським установам. Небанківська фінустанова ТОВ “Електрум Пеймент Сістем” отримала штраф у сумі понад 200 тисяч гривень за неналежну перевірку до проведення переказу платника.

Зазначається, що заходи вжито після нагляду у сферах запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, а також валютного нагляду наприкінці 2021 року.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button