ЕкономікаНовини

Податківці – про надходження до українського бюджету та хід кампанії з добровільного декларування

Надходження до бюджету перевищили тогорічні показники та визначені індикативи. Зокрема, з початку “податкової амністії” задекларовано 1136,4 млн гривень як вартість активів. Сума збору, задекларованого до сплати, становить 68,6 млн гривень. Про це йдеться на сайті Державної податкової служби України.

Як повідомляється, до бюджету надійшло 614,4 млрд гривень, що майже на 107 млрд гривень більше за тогорічний показник. Зазначається, що Міністерство фінансів України тричі збільшувало річні індикативні показники для ДПС у 2021 році.

У Державній податковій службі України нагадали також про дію кампанії, що передбачає одноразове або спеціальне добровільне декларування активів фізичних осіб. Податківці підкреслили, що у перший день весни завершиться період, коли іноземні активи можна задекларувати за пільговою ставкою. Вона становить 7%. Потім відповідна ставка дорівнюватиме 9%. У ДПС окремо роз’яснили, що в електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення згідно з даними платника.

Нагадаємо, “податкова амністія” розпочалася в Україні у вересні 2021 року. Кампанія передбачає декларування активів, з яких раніше не сплатили податки. Легалізувати активи закликали як резидентів, так і громадян інших держав, які під час отримання активів були або є громадянами України. Не можуть подати відповідну декларацію особи, які знаходяться під санкціями, неповнолітні та недієздатні особи. Також не скористаються “податковою амністією” особи, які щорічно зобов’язані подавати податкову декларацію. “Податкова амністія” триватиме рік – до 1.09.2022 р.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button