НовиниПраво

Відсьогодні не діє заборона на ініціювання банкрутства юросіб

Відповідний закон набув чинності після опублікування в газеті “Голос України”. Документ розміщено і на сайті Верховної Ради України.

Окрім скасування мораторію, також уточнено дію порядку проведення зборів кредиторів у режимі відеоконференції та шляхом опитування. Уточнено процедуру, що підтверджує особу та повноваження учасника зборів кредиторів, оформлення результатів комітету. Крім того, уточнено питання відповідальності, яку несе арбітражний керуючий за невчинення дій, передбачених Кодексом з процедур банкрутства, через введення на території України карантину.

Нагадаємо, що у застосунку “Дія” відтепер можна отримувати повідомлення про перевірку кредитної історії при запиті на нову позику, про оформлення кредиту, а також слухання судових спорів. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, якщо до цього громадянин міг навіть не знати, що суд затвердив стягнути заборгованість за кредитним договором, відтепер надходитиме сповіщення про судове засідання. Таким чином, буде відомо заздалегідь про слухання судового спору та роль у цьому спорі – потерпілої сторони або відповідача. Щоб користуватися цифровим нововведенням, слід увімкнути в налаштуваннях опцію “Дозволити сповіщення”. Застосунок не потребує оновлення для участі в бета-тестуванні. Послугу розробили за участі державних підприємств сфери управління Державної судової адміністрації.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button