НовиниПраво

Вторгнення до України може розпочатися будь-якої миті, – Блінкен

За словами Держсекретаря США Ентоні Блінкена, Росія може розпочати повномасштабне вторгнення до України в будь-який час, навіть під час Олімпійських ігор.

11 лютого політик у Мельбурні зустрівся зі своїми колегами з Австралії, Японії та Індії і під час зустрічі попередив спільноту про можливість загострення конфлікту найближчим часом.

Блінкен спростував теорію про те, що Росія чекатиме завершення Олімпіади 2022 у Китаї. Держсекретар виражав цю точку зору і раніше, і зараз знову її підтримав.

Політик зауважив, що Росія продовжує накопичувати війська на кордоні з Україною: «Простіше кажучи, ми продовжуємо спостерігати дуже тривожні ознаки російської ескалації».

Також, Ентоні Блінкен наголосив, що США продовжують докладати всіх зусиль заради вирішення конфлікту дипломатичних шляхом та недопущення воєнних дій. Водночас, він ще раз нагадав про серйозні наслідки, які очікуватимуть на Росію у разі перетину нею державних кордонів з Україною.

В той самий час, президент США Джо Байден закликав громадян Сполучених Штатів покинути Україну якнайшвидше, оскільки за його словами, ситуація може вийти з-під контролю будь-якої миті. Відповідне повідомлення з’явилося на сайті Держдепу: «громадяни США, які знаходяться в Україні, мають невідкладно покинути країну комерційними або приватними способами».

Там також повідомили, що у разі початку військових дій на території України, США не зможе евакуювати своїх громадян.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button