ЕкономікаНовини

Голова профільного комітету – про наміри в проведенні податкової реформи

Голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев виокремив 3 моменти великої податкової реформи, про яку заявляють. Інтерв’ю з народним депутатом України оприлюднено на сайті AgroPolit.com.

За словами парламентаря, перш за все, мають спростити адміністрування податків на заробітну плату та зменшити загальний рівень податкового навантаження на фонд оплати праці. Йдеться про єдиний соціальний внесок, військовий збір, а також податок на доходи фізосіб. Також є наміри щодо запровадження податку на виведений капітал за польською моделлю. Податок планують обмежити до певного обороту. Якщо вести мову про Польщу, в цій країні відповідний податок вводять, якщо підприємства виходять на обсяг продажів до 11 млн євро. В Україні показник планують зафіксувати як 200 млн гривень. Водночас Данило Гетманцев підкреслив, що у планах надати можливість додаткового заробітку людям без оформлення та фізичним особам-підприємцям. Зокрема, можна буде сплачувати 5% від доходів без реєстрації. Щодо інших пунктів податкової реформи, народний депутат відповів, що в уряді тривають дискусії.

Серед цілей податкової реформи голова комітету назвав осучаснення податків, розширення податкових вирахувань та залучення більшої кількості людей до ведення цивілізованого обліку фінансів. Головною метою названо “відбілення заробітних плат та доходів”.

Додамо, як заявив радник президента України Олег Устенко, не виключено, що рівень інфляції в країні в сировинній продовольчій групі товарів становитиме цього року від 10% до 20%. На думку радника, це може призвести до інфляційного стрибка до 8-10%, що потребуватиме антикризових дій. Зокрема, розглядається можливість введення “продуктових чеків” у застосунку “Дія”.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button