НовиниПерсональні фінанси

Майже на 1,6 мільярда доларів більше в Україні продали комерційним банкам, ніж купили

Населення України в останньому місяці 2021 року продало комерційним банкам готівкової та безготівкової валюти на понад як 246 млн доларів більше, ніж купило. За весь рік показник чистого продажу сягнув майже 1,6 млрд доларів. Такі дані опубліковані на сайті Національного банку України.

Як повідомляється, населення здійснило відповідні операції з продажу валюти в першому місяці зимового сезону на більш як 2 757 млн доларів. Куплено ж у грудні 2021 року – на майже 2 511,5 млн доларів. Відомо, що загалом у 2021 році так званий чистий продаж українців банкам становив близько 1,6 млрд доларів.

В Нацбанку проінформували також про міжнародні резерви України. Як зазначено, упродовж 2021 року міжнародні резерви зросли на 1,8 млрд доларів або на 6%. Заявлено, що наявного обсягу міжнародних резервів достатньо, щоб виконувати поточні операції уряду, НБУ, зобов’язання України.

Нагадаємо, раніше Національний банк України став джерелом інформації про погіршення наприкінці 2021 року оцінок українським бізнесом економічного стану власних підприємств та прогнозів щодо зростання цін на товари та послуги. Зазначалося, що індекс очікувань ділової активності наприкінці 2021 року знизився до 48,6 у порівнянні з показником листопада – 49,8. Це підтверджує зниження настроїв бізнесу. Погіршення оцінки підприємств в усіх секторах пояснюють стрімким підвищенням вартості енергоносіїв, дефіцитом сировинних товарів, збільшенням виробничих витрат, зростанням загрози розвитку воєнного конфлікту, ускладненням світової епідемічної ситуації.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button