Персональні фінанси

Коли краще домовлятись про перекредитування?

Нема такої ситуації, коли наявний борг по кредитному займу ніяк не заважає нормальному життю. Банківські установи, самі, або через колекторів, все одно будуть нагадувати про борг, намагатись стягнути його примусово, вони можуть звернутись до суду, що зовсім погано. Саме тут краще думати, як можна позбавитись від боргів через встановлені легальні процедури. Однією із таких процедур є перекредитування.

Моменти, коли краще шукати способи перекредитуватись

Ніколи не можна гарантувати, що вдасться своєчасно повернути оформлений кредит, особливо в ситуації, коли країна переживає не кращі економічну ситуацію. Відповідно, роботу і основне джерело доходу можна втратити дуже швидко, і тут варто не переживати про незакриті кредити, а шукати варіанти розв’язання проблеми. Якщо довго нічого не робити, то до основного боргу додадуться ще й великі штрафи, і надалі вийти із цієї ситуації буде доволі складно.

Накопичення боргів не є пріоритетом в банку, тому він практично завжди іде на зустріч боржнику, який сам прийде до нього і нормально розповість про свою ситуацію. Але йому варто наголосити про свої наміри погасити борги. Банки можуть запропонувати погасити борг внаслідок того, що не дуже сприятливі умови кредиту будуть дещо спрощені на користь клієнта. Тут може бути два основних варіанти, як позбавитись від боргів назавжди:

  • Зменшення платежів за місяць і автоматична пролонгація дії договору, щоб боржнику не треба було віддавати більшу частину свого доходу одразу;
  • Збільшення обсягу щомісячного внеску, щоб якомога швидше закрити договір.

Чи потрібна допомога юриста у цих питаннях?

Юрист ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» гарантовано допоможе навіть при дуже складних випадках, тому що він спочатку вивчає умови договору за банком, а вже потім пропонує варіанти рішень. В його силах зробити так, щоб клієнт виплатив борг, а справа не дійшла до суду.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button