НовиниПраво

Кредити в галузі машинобудування та перереєстрація авто: заяви влади

Офіс Президента України планує програму пільгового кредитування для підприємств галузі машинобудування, подібну до програми “Доступні кредити 5-7-9%”. Таку інформацію повідомив заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма. Водночас прийнята постанова про порядок перереєстрації транспортних засобів, відомості про власників яких містяться в Єдиному реєстрі боржників.

За словами Ростислава Шурми, планується запуск програми подібної до “Доступні кредити 5-7-9%” для кластера машинобудування. Представник ОП, зокрема, заявив про мету збільшити в десятки разів обсяги іпотечного кредитування.

Також відомо, що уряд України ухвалив постанову щодо порядку перереєстрації транспортних засобів. Зазначається, що постанова робить відповідним до чинного законодавства та вдосконалює порядок перереєстрації в разі звернення до сервісного центру МВС щодо транспортного засобу, відомості про власника якого містяться в Єдиному реєстрі боржників.

“Відтепер покупці предмета обтяження зможуть безперешкодно реєструвати придбаний транспортний засіб, а кредитори – реалізовувати своє право на продаж та реєстрацію за новим власником предмета забезпечувального обтяження”, – заявила заступник міністра юстиції України Валерія Коломієць.

Нагадаємо, 21 січня в Києві відбувся форум “2022 – час кредитувати”, на якому виступали представники Національного банку України, парламенту, міністерств, Ради бізнес-омбудсмена, бізнесу. Міністр юстиції України Денис Малюська, зокрема, закликав банки активніше долучатися до системи автоматичного арешту рахунків боржників. Як заявив голова Національного банку Кирило Шевченко, регулятор має намір до кінця 2024 року скоротити рівень так званих непрацюючих кредитів (NPL) у банках до 10%. Кирило Шевченко навів дані, що станом на грудень 2021 року рівень непрацюючих кредитів в Україні знизився до 30,7% проти 48,4% на початок 2020 року.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button