НовиниПраво

Спалах Сovid-19 в Україні: область у “червоній” зоні та заклик столичної влади

З 24 січня на території Івано-Франківської області встановлять “червоний” рівень епідемічної небезпеки. Про це за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Facebook повідомив міністр КМУ Олег Немчінов.

Крім цього столична влада заявила про стрімке підвищення показників захворюваності на коронавірус у Києві. У КМДА радять роботодавцям за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи. У разі, якщо це неможливо, провітрювати приміщення якомога частіше, слідкувати за дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції. В разі появи перших симптомів застуди закликають залишатися вдома. Як проінформував перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, у громадському транспорті столиці посилять контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Водночас як стало відомо зі слів міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, індикатори МОЗ, які сигналізують про необхідність запровадження вищого рівня епіднебезпеки, наразі не прив’язані до кількості інфікованих. Віктор Ляшко заявив, що на межі потрапляння до “червоного” рівня епідемічної небезпеки в Україні перебувають Рівненська та Чернівецька області.

Станом на ранок 21 січня в Україні вісім областей було віднесено до “помаранчевої” зони епідемічної небезпеки: Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька, Житомирська, Чернігівська та Сумська. 20 січня міністр охорони здоров’я України оголосив про спалах коронавірусу в країні. На сайті МОЗ розміщено ознаки для визначення регіону зі значним поширенням Covid-19.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button