ЕкономікаНовини

На Всесвітньому економічному форумі спрогнозували наслідки пандемії до 2024 року

На початку 2022 року COVID-19, економічні й соціальні наслідки вже становлять критичну загрозу. Йдеться про глобальне розшарування та напруженість, погіршення наслідків пандемії. Такі висновки зафіксовано в огляді Global Risks Report 2022 Всесвітнього економічного форуму.

Нерівність у доступі до вакцин зумовлює нерівномірність відновлення економік, тож можна говорити про посилення соціальних розбіжностей та геополітичної напруженості. Такі висновки зазначено в огляді. На Всесвітньому економічному форумі, зокрема, спрогнозували, що розмір світової економіки у 2024 році на 2,3% буде менше очікуваного через наслідки пандемії. Також наголошено, що в країнах, які розвиваються, ВВП на 5,5% буде нижче прогнозованого до пандемії. А от країни з розвиненою економікою перевершать “доковідний рівень” на 0,9%. Таким чином, збільшиться глобальний розрив у доходах. Як зазначається, може ускладнитися необхідна координація розв’язання спільних проблем. Йдеться в огляді Global Risks Report 2022 про глобальне розшарування та напруженість, погіршення наслідків пандемії. Новими ризиками названі зростання цін, інфляція, борги.

Нагадаємо, у міжнародному діловому виданні Financial Times з’явився перелік тенденцій та ризиків у сфері глобальної економіки у 2022 році. Серед виокремлених тенденцій названі, зокрема, падіння народжуваності, пік розвитку Китаю, “боргова пастка”, інфляція, парадокс продуктивності, локалізація даних, “цифрова економіка”, “зелена економіка”. Серед основних ризиків назвали новий штам коронавірусу, згортання підтримки бізнесу США, уповільнення зростання Китаю тощо.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button