НовиниПерсональні фінанси

Нові дані про середню зарплату від Пенсійного Фонду

Нещодавно на офіційному сайті Пенсійного Фонду України з’явилися дані про рівень середньої заробітної плати в Україні за 2021 рік. Даний показник розрахували відповідно до страхових внесків, які були сплачені роботодавцями за ЄСВ.

Це необхідно Пенсійному Фонду України для того, щоб обчислити пенсії робітникам, та виконується на основі інформації, наданої Державною податковою службою України. Серед зазначеної інформації, між іншим, містяться такі дані, як дохід особи, на який відбувається нарахування ЄСВ, чисельність співробітників за штатом, котрі стоять на обліку та інше.

Таким чином, на основі усіх отриманих даних, минулого тижня Пенсійний Фонд України затвердив новий розмір середньої заробітної плати в Україні, який братиметься до уваги при обчисленні розміру пенсії. Так, середня заробітна плата в Україні за 2021 рік становить 12 933 гривні 56 копійок.

У той же час, за грудень 2021 року цей показник становить 15 700 гривень 65 копійок. З детальною інформацією щодо розміру середньої заробітної плати за 2021 рік по місяцям можна ознайомитись на офіційному сайті Пенсійного Фонду України.

Нагадаємо, що звітність щодо цього питання є частиною звітності з податки на доходи фізичних осіб та має подаватися роботодавцем замість його найманих робітників протягом 40 календарних днів з моменту завершення звітного кварталу.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button