НовиниСтатті

Нова кібератака на Україну

За повідомленням Держспецзв’язку уже завтра, 22 лютого, українці можуть стати жертвами нових хакерських атак.

Зокрема передбачається, що атаки будуть здійснені на державні та банківські ресурси.

У Державній службі спецзв’язку пояснили, звідки у них такі свідчення. За їх словами, відповідну провокативну інформацію було помічено на одному з хакерських ресурсів, де ті розмістили оголошення про оренду серверів з метою підготовки нової атаки на державні ресурси України.

Зловмисник наголошує, що зупиниться на тих сайтах, які мають прямий вплив на Україну, зокрема, сайти державних установ, військові та банківські портали. Також анонім погрожує, що на цей раз портали «ляжуть» принаймні на тиждень.

Експерти CERT-UA (нагадаємо, що це команда фахівців, створена урядом задля реагування на надзвичайні події всередині нашої країни) пояснили, як навіть звичайні українці можуть допомогти в запобіганні атак на ресурси. Отже, у випадку, якщо ви помітите будь-які незвичні дії у ваших інформаційних ресурсах, терміново повідомте про це фахівців CERT-UA, щоб ті, у свою чергу, вжили невідкладних заходів.

Нагадаємо, що це не перша хакерська атака на українські державні портали. Минулого тижня, 15 лютого, зловмисники атакували понад 70 державних сайтів. В результаті цих атак, всі дані та інформація залишилася цілою та збереженою, ніхто не постраждав.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button