ЕкономікаНовини

Фінансовий транш від ЄС вже у березні

За повідомленнями Міністерства фінансів України, до України від Європейського Союзу має надійти перший транш фінансової підтримки вже у березні-квітні поточного року. Фахівці очікують на допомогу у розмірі 600 мільйонів євро.

Про це сьогодні на традиційній «Годині запитань до уряду» у Верховній Раді оголосив міністр фінансів України.

Загальна ж сума макрофінансової підтримки, котру Європейський Союз планує надати нашій державі, складає 1,2 мільярда євро і, за словами урядовця, є сигналом «міжнародним ринкам». Рішення про виділення допомоги було ухвалене ЄС швидко, що також свідчить про позитивні тенденції.

Стосовно другого траншу пан Сергій Марченко не уточнив конкретних дат, проте зазначив, що це відбудеться після виконання певних узгоджених заходів, спрямованих на виконання реформ у деяких галузях. Над цими реформами зараз працює команда спеціалістів Міністерства фінансів України разом з представниками Єврокомісії.

Рішення про надання Україні макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 мільярда євро було схвалене Європарламентом 16 лютого та зумовлене загрозою вторгнення з боку Російської Федерації. З усіх депутатів тоді 598 осіб проголосували за, а проти – 55.

Нагадаємо, що Канада теж пообіцяла виділити Україні пів мільярда канадських доларів фінансової допомоги.

Окрім цього, Держдеп США заявив про надання Україні безпрецедентних кредитних гарантій на суму до 1 мільярда доларів  для підтримки економічних реформ та продовження розвитку.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button