НовиниПерсональні фінанси

Нові категорії послуг для «ковідної тисячі»

Відтепер усі повнолітні українці зможуть витратити кошти, отримані від держави за вакцинацію, на освіту та ряд інших сфер і товарів.

Серед них, окрім освіти, ЗМІ, канцелярія та спортивні товари. Окрім цього, розробники державної програми «єПідтримка» нагадують, що з нещодавнього часу щеплені українці віком від 60 років можуть розрахуватися за ліки, а з 14 березня до того ж зможуть заплатити за комунальні послуги цими коштами. На додаток, з 14 березня оплата державними коштами за комуналку стане доступною також для інвалідів першої та другої груп.

Нагадаємо, що з початку лютого цього року тисяча гривень за вакцинацію стали доступними також для підлітків від 14 років. Для підлітків категорії послуг, встановлені Кабміном, відрізняються. Так, діти можуть витратити свої гроші на навчання (зокрема, дошкільну та позашкільну освіту, а також заняття в гуртках), на вищу освіту, харчування та проживання в гуртожитках. Крім цього, підліткам доступна купівля канцтоварів та спортивних товарів, а також друкованих засобів масової інформації.

З введенням бустерної вакцини для українців Кабінет Міністрів також затвердив виплату додаткових 500 гривень для усіх українців, котрі отримають додаткове «бустерне» щеплення від коронавірусу. Нагадаємо, що додаткові виплати стануть доступними так само з 14 березня 2022 року.

За повідомленням Міністерства економіки України, від початку програми українцям вже було перераховано 8,6 мільярда гривень. З цих коштів громадяни витратили вже близько 3 мільярдів. Найпопулярнішою категорією стали книжкові магазини (близько третини від усієї витраченої суми), на другому місці кінотеатри – більше ніж 600 мільйонів гривень.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button