НовиниСтатті

Сім тисяч співробітників звільнили з банків

Згідно з даними, наданими Національним Банком України, за 2021 рік з банківського сектору скоротили близько семи тисяч співробітників. Звільнення стосувалися переважно державних банків.

В той самий час, такі фінансові установи, як ПриватБанк, а також інші приватні та банки з іноземним капіталом, навпаки активно набирали співробітників.

Загальна кількість банківських співробітників на початку 2022 року скоротилася у порівнянні з попереднім роком, але, як відзначають експерти, зміни незначні. Так, у поточному році кількість працівників фінансових установ складає 121 тисячу осіб, у той час, як попереднього року (а саме, кінець першого півріччя) цей показник становив 123 тисячі осіб. При цьому відзначається, що у 2020 році кількість банківських співробітників становила 128 тисяч осіб.

При цьому, аналітики Національного Банку відзначають, що в цілому по Україні спостерігається тенденція до закриття банківських філіалів та скорочення виокремлених банківських підрозділів. Протягом 2021 року в Україні зачинилися 449 філіалів банківських установ. Найбільше скорочення спостерігалося в місті Києві та Дніпропетровській області: по 53 відділення в кожному з цих регіонів.

Разом з цим спостерігається та сама тенденція, що й у питанні скорочення робітників. Зачинялися відділення переважно державних установ, у той час, як приватні банки навпаки збільшували свою кількість. Так, лише на кінець 2021 року зафіксовано відкриття 34 відділень.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button