НовиниПраво

Новий посадовий оклад для депутатів

Сьогодні депутати проголосували за постанову №7062, котра визначає розмір їх посадового окладу. Постанова має назву «Про реалізацію окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України».

Згідно з цією постановою визначається розмір посадового окладу народних обранців, членів та голів парламентських комітетів, а також їх заступників. Так, народний депутат, котрий одночасно входить до парламентського комітету, отримуватиме зарплату, що складається з посадового окладу та надбавки, розмір якої визначений ще на початку 2020 року. Посадовий оклад у такому випадку становить десятикратний розмір прожиткового мінімуму в Україні.

Нагадаємо, що у 2022 році цей показник становить 2393 гривні.

Таким чином, посадовий оклад члена парламентського комітету – народного обранця становитиме 23 930 гривень.

Верховною Радою також встановлений новий розмір заробітної плати для заступників комітетів, секретарів та заступників голів фракцій. Він визначений як вищий на 3% за попередньо зазначених обранців.

Голови комітетів та фракцій відтепер отримуватимуть на 5% більше зарплати за членів парламентських комітетів (відсоток вираховується від посадового окладу). В той самий час, Заступник, Перший заступник та власне Голова Верховної Ради України отримуватимуть на 10, 15 та 20% більше відповідно.

Крім розміру посадового окладу, народні обранці також отримують щомісячні надбавки, котрі передбачені першою та третьою частинами статті 33 Закону «Про статус народного депутата України».

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button