НовиниПерсональні фінанси

Обмеження на зняття готівки назвали фейком

Представники найбільших українських банків прокоментували повідомлення, які сьогодні стали з’являтися в мережі та які почали надходити клієнтам банку. Так, користувачі отримали повідомлення про те, що у зв’язку з загостренням ситуації в Україні найбільші банки спільно з урядом провели тестування, котре мало на меті обмеження на зняття грошових коштів з банківських рахунків та карток користувачів.

У повідомлення також йдеться про те, що обмеження на зняття грошових коштів буде введене в разі вторгнення Росії на територію України, а частина з коштів громадян буде вилучена на потреби Збройних Сил України. За повідомленням, у цьому тестуванні брали участь такі банки, як ПриватБанк, Монобанк та Ощадбанк.

У банках вже відреагували на це повідомлення та назвали його фейком. НАБУ своєю чергою також прокоментував цю новину як неправдиву. Там називають такі повідомлення шахрайством та новою хвилею нагнітання паніки серед українців. Держслужбовці наполегливо радять зберігати спокій та запевняють, що не планують вводити жодних обмежень на зняття готівки.

Нагадаємо, що нещодавно клієнти ПриватБанку отримували повідомлення про нібито припинення роботи банкоматів цієї фінансової установи. Ці свідчення також виявилися брехнею.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button