НовиниПерсональні фінанси

Шахраї атакують вкладників ФГВ

Фонд гарантування вкладів України повідомляє про поширення нової шахрайської схеми, котра відбувається під прикриттям їх організації.

За словами представників Фонду, останнім часом вкладники масово почали отримувати фейкові листи нібито від Фонду гарантування вкладів, в яких вказується вимога у найкоротший термін. У листах також вказують реквізити, на які необхідно здійснити перерахування коштів. Найчастіше жертвами шахраїв стають нерезиденти.

У Фонді гарантування вкладів такі листи назвали шахрайськими та такими, що не мають відношення до установи, а також повідомили, що мають робити клієнти фінансових установ у разі отримання подібних листів.

По-перше, ні в якому разі не можна натискати та переходити за будь-якими посиланнями, які вказані в листі. Такі посилання можуть містити в собі віруси або бути направленими на списування ваших особистих даних, у тому числі грошових коштів.

По-друге, у разі отримання подібного листа (або будь-якого іншого листа нібито від банку з повідомленнями про виграш лотереї та інше) клієнтами банків, їм рекомендують самостійно зв’язатися з банком. При цьому, телефонувати треба не за номером, який зазначений у листі, а за тим номером телефону, котрий розміщений на офіційному сайті банку або на звороті вашої банківської картки.

По-третє, обов’язково перевіряйте, чи адреси ресурсів, вказані у листі, збігаються з офіційними адресами ресурсів вашої фінансової установи. Часто шахраї створюють сайти-«дублікати», змінюючи лише один знак чи літеру. В результаті, клієнти банку потрапляють на фейковий сайт, а дані, введені на ньому, потрапляють просто до шахраїв.

Також варто звертати уваги на невідповідність будь-яких символів, логотипів, або наявність помилок у листі. Фонд гарантування вкладів нагадує, що не стягує з клієнтів банків жодних коштів, а також не проводить жодних розіграшів.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button