ЕкономікаНовини

Паніка на валютному ринку

Протягом останнього тижня курс валют в українських обмінниках повільно, але стабільно зростав, і вчорашнє різке загострення може також негативно сказатися на позиції гривні у світі.

Так, вже сьогодні, 22 лютого, долар в обмінниках України продають за 29,20 гривень, а курс євро виріс до 32,69 гривень за продаж.

На сьогодні Міністерство фінансів України запланувало аукціон із розміщення ОВДП (облігації внутрішньої державної позики). Планують запропонувати державні облігації на шість різних термінів погашення, зокрема, 3, 12, 18, 24, 36 і 48 місяців. Щодо євро планується запропонувати державні облігації з терміном погашення у 6 місяців.

Проте, зважаючи на заяву Президента Російської Федерації щодо визнання Л/ДНР, різке загострення політичної ситуації та вхід російських військ на територію ОРДЛО, експерти побоюються, що інвестори не зацікавляться навіть облігаціями з короткостроковими термінами погашення.

Нагадаємо, що з початку цього року портфелі облігацій внутрішньої державної позики нерезидентів скоротилися вже на більш як 16 мільярдів гривень. У разі погіршення військово-політичної ситуації в Україні, ця ситуація лише погіршуватиметься.

Експерти також зауважують, що в нинішніх умовах, коли події змінюються кожної години та очікувати можна всього, що завгодно, передбачити подальший рух курсу гривні неможливо. На європейському ринку на 10% зросли ціни на нафту та газ, що також негативно позначиться на курсі нашої національної валюти.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button