НовиниПраво

Ощадбанк продає право вимоги за кредитом на “голландському” аукціоні

В Ощадбанку вперше виставили на аукціон право грошової вимоги за кредитним договором з ТОВ «Укркава» та за договорами забезпечення за цим кредитом. Інформація про це розміщена на сайті Ощадбанку.

Йдеться про такі договори забезпечення як іпотечні, застави, поруки. Основний предмет забезпечення за угодою — завод, де виробляють каву. Водночас заставою за позикою є комплекс складських приміщень із земельною ділянкою. Ці об’єкти розміщені в Одеському регіоні.

Як повідомляється, Ощадбанк вперше скористається таким механізмом урегулювання проблемної заборгованості. ”Голландський” аукціон полягає в поступовому зниженню ціни лоту. Урядова постанова №281 містить дозвіл, щоб цей інструмент врегулювання міг бути застосований.

Всіх зацікавлених запрошено взяти участь у торгах. Аукціон призначено на 01.02.2022 р. Кінцевий термін, щоб надати цінові пропозиції, встановили 1 лютого, а саме до 16:30. Стартовою вартістю лоту стала сума 237,84 млн гривень.

Нагадаємо, 6756 компаній, зокрема ФОПи, перевірить Державна податкова служба України у 2022 році. Повідомляється, що серед компаній з високим ризиком потрапити у перевірки ДПСУ й ті, які стали та визнані банкрутами. Водночас з опитування Національного банку України стало відомо, що наприкінці 2021 року український бізнес гірше оцінив економічний стан власних підприємств та прогнозував зростання цін на товари та послуги. Відомо також, що понад 2 мільйони українців знаходяться в реєстрі боржників. У 2020 році кількість боржників серед українців зросла не менш як на 18%.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button