НовиниПраво

Компанії-банкрути: чи перевірятиме їх ДПС

6756 компаній, зокрема ФОПи, перевірить Державна податкова служба України у 2022 році. Про це можна дізнатися на сервісі моніторингу opendatabot.ua.

Як стало відомо, у плані перевірок Державної податкової служби України — понад 1700 приватних підприємців. Повідомляється, що серед компаній з високим ризиком потрапити у перевірки ДПСУ й ті, які стали та визнані банкрутами.

Також ДПС може перевірити компанії з рівнем сплати податку на прибуток нижчим на половину, ніж у середньому в галузі. Підозрілими здаються податківцям і компанії, які помічені у відносинах з контрагентами, що перебувають у розшуку або ліквідовані. Йдеться про ситуації, де суму операцій визначають як понад 5 % від загального обсягу операцій, проте не менше як 100 тисяч гривень. В переліку фігурантів майбутніх перевірок ДПСУ і компанії, коли відомо щодо ухилення від сплати податків або бізнес-структури здаються фіктивними. Звісно, високий ризик перевірки також у компаній, якщо їх реєстрація скасована в суді або встановлений факт неподання звітності про податки. Мають на меті перевіряти й компанії, які перебувають у розшуку.

Нагадаємо, як стало відомо, понад 2 мільйони українців знаходяться в реєстрі боржників. У 2020 році кількість боржників серед українців зросла не менш як на 18%. Найчастіше українці потрапляють у реєстр про стягнення через несплату заборгованостей з оплати комунальних послуг, кредитів, штрафів у справах про адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, штрафів у справах про адміністративні правопорушення.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button