ЕкономікаНовини

Пів мільярда доларів для України

Україна отримає від Канади 400 мільйонів доларів у якості фінансової допомоги.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму Twitter-акаунті, написавши наступне:

«Дякую Канаді та Джастіну Трюдо за вчасне рішення надати Україні додатковий пакет фінансової допомоги на суму півмільярда доларів. Разом ми набагато сильніші!»

Розмір допомоги вказаний у канадських доларах. У перерахунку на долари США, ця сума дорівнює майже 400 мільйонам.

За словами канадського прем’єр-міністра, окрім грошової підтримки від Канади також надійде до України боєприпаси та власне озброєння на суму майже 8 мільйонів доларів.

Джастін Трюдо заявив: «Мета цієї підтримки з боку Канади та інших наших партнерів – відмовити Росію від продовження агресії стосовно України».

Окрім цього, вчора Німеччина виділила ще 150 мільйонів у якості фінансової підтримки України.

Америка своєю чергою запропонувала надати нашій державі кредитні гарантії у вигляді одного мільярда доларів, які мають бути витрачені на розвиток державних програм з реформ у сфері економіки. З цього приводу Президент України зазначив у своєму twitter:

«Стратегічне партнерство в дії! Вдячні США за надання суттєвої фінансової підтримки в розмірі $1 млрд та доступні для проєктів в Україні $3 млрд. Дякую Президенту Сполучених Штатів за швидке рішення та конкретні результати після нашої розмови!»

Починаючи з 2014 року Сполучені Штати вже надали українській економіці допомогу в цілях розвитку на суму в понад 2 мільярди доларів США.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button