ЕкономікаНовини

Українці отримають оновлені платіжки за газ

З кінця весни цього року українці отримуватимуть нові квитанції за газ. Головною зміною стане те, що одиницею вимірювання газу для споживачів відтепер будуть не кубометри, а кіловат-години.

Таким чином, згідно з поясненнями представників оператора ГТС України, відтепер споживачам будуть нараховувати суму за об’єм енергії, яку вони фактично отримали. При цьому, споживачі не муситимуть змінювати газові лічильники.

Як же фактично зміниться процедура подачі показів та обчислення платежів для українців? Для звичайних споживачів змін не буде. Як і раніше, споживачі щомісячно подаватимуть покази своїх газових лічильників у кубометрах. Після цього, оператор ГТС самостійно переведе ці покази у нову одиницю вимірювання. В результаті, квитанція споживачу надійде вже з ціною за кіловат-годину.

Нові правила почнуть діяти вже з 1 травня 2022 року.

Крім того, що таким чином сплачуватиметься лише вартість фактично отриманої енергії, нова процедура також дасть змогу спростити підрахунок вигідності газу по відношенню до електроенергії. Таким чином споживач зможе підрахувати, що є для нього вигіднішим.

Ці зміни зумовлені тим, що Україна вестиме облік природного газу за європейськими стандартами. Раніше з цього приводу виникали певні складнощі, наприклад, під час оформлення газу з Євросоюзу або для закачуванні його до газосховища.

Нагадаємо, що згідно з заявою «Нафтогазу», вартість одного кубометру природного газу для наступного опалювального сезону складатиме майже 24 гривні за нинішнім курсом.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button