ЕкономікаНовини

Початок роботи місії МВФ в Україні

Сьогодні стало відомо про початок роботи місії Міжнародного Валютного Фонду в Україні. Відзначається, що місія працюватиме задля перегляду виконання програми «stand by».

На даний момент планується, що всі робочі зустрічі членів місії відбуватимуться в онлайн-режимі. Ця інформація стала відома з заяви очільника Національного банку України пана Кирила Шевченка. Оголошення можна знайти на офіційному телеграм-каналі НБУ.

Нагадаємо, що це буде вже другий перегляд даної програми від моменту її започаткування. Внаслідок першого перегляду, котрий відбувся у листопаді 2021 року, Міжнародний Валютний Фонд виділив Україні кредитний транш у розмірі 700 мільйонів доларів. Саму програму вирішили продовжити до червня 2022 року включно.

Програма «Stand by» була започаткована ще у червні 2020 року та планувалася на 18 місяців. Загалом же за цією програмою передбачалося, що Україна отримає близько 5 мільярдів доларів, котрі будуть розділені на декілька траншів. Перше фінансування відбулося майже одразу: тоді Україні виділили 2,1 мільярда доларів. Початок нинішньої роботи завершиться другим траншем, після чого передбачається ще три фінансові вливання, загальним обсягом у 2,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, що останнім часом західні партнери постійно надають Україні макрофінансову допомогу. Так, на початку місяця Президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі з українським колегою оголосив про виділення Францією 1,2 мільярда євро на підтримку економіки України. З цієї суми 200 мільйонів євро – це безпосередній кредит, а ще один мільярд – додаткові гарантії.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button