НовиниСтатті

Запровадження надзвичайного стану в Україні

Сьогодні, 23 лютого, секретар РНБО пан Олексій Данілов під час чергового брифінгу повідомив, що в Україні буде введений надзвичайний стан у всіх регіонах, крім Донецької та Луганської областей. За його словами, у цих двох регіонах введення НП не потрібне, оскільки вони є зоною проведення операцією об’єднаних сил, тож там діє особливий правовий режим.

За словами Данілова, цей надзвичайний стан діятиме 30 днів з можливістю продовження ще на 30. Продовження буде можливим у разі необхідності.

Це рішення, прийняте сьогодні Радою національної безпеки та оборони, Верховна Рада України має ухвалити протягом 48 годин.

Прем’єр-міністр України запевнив журналістів, що введення надзвичайного стану ніяк не позначиться на житті звичайних українців та підприємців.

У пресслужбі Національного банку України запевняють, що введення такого режиму не відобразиться на роботі банків та платіжних систем. Там заспокоюють: «Усі платіжні системи, доступ до коштів, робота банків загалом продовжується в звичайному режимі».

Банки також не мають зіштовхнутися з проблемою дефіциту готівки, оскільки в НБУ мають достатньо резервів.

Нагадаємо, що під час дії надзвичайного стану, Президент своїм указом може приймати такі рішення, як встановлення особливого режиму в’їзду та виїзду, посилена охорона громадського порядку, обмеження руху транспортних засобів, перевірка ТЗ та перевірка особистих документів громадян, заборона на проведення масових заходів та низка інших мір. Зазначимо, що всі ці міри можуть застосовуватися відповідно до ситуації на місцях та затверджуватися місцевими органами влади.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button