Банківські кредити

Позбутися кредитних боргів: які банки продають їх колекторам?

Продаж простроченого кредиту колекторським агентствам — дієвий спосіб розв’язання проблеми щодо стягнення грошей з несумлінних позичальників. Зазвичай банк самостійно працює з клієнтом. Однак при виникненні складної ситуації фінансова організація переходить до рішучих дій — судових позовів або юридичних погроз.

Коли банк може продати борги колекторам?

Якщо у боржників є невелике прострочення за кредитом, турбуватися немає про що, оскільки відсутні причини дзвонити колектору з приводу такого боргу. Найбільше, що може статися, — це телефонний дзвінок від кредитного консультанта. 

Банки завжди намагаються розв’язувати питання мирним шляхом, оскільки зловживання і примусові стягнення можуть серйозно зашкодити репутації позичальника. Передача справи до суду ще більш екстремальна, ніж звернення до факторингової компанії, оскільки існує ймовірність того, що суддя стане на бік позичальника. Наприклад, відмовивши банку у виплаті частини кредиту та відсотків. Рішучі дії щодо повернення позикових коштів починаються через 30-90 днів без обслуговування клієнтом кредиту, а це вже привід для примусового стягнення.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button