НовиниПраво

Економічні збитки держави: ДБР підозрює службовців Фонду держмайна

Державне бюро розслідувань розслідує можливе зловживання службових осіб Фонду держмайна України під час приватизації Першого київського машинобудівного заводу. Суд заарештував всі акції заводу. Інформацію оголошено в повідомленні на сайті ДБР.

Як стало відомо, 11 січня слідчий суддя за клопотанням сторони обвинувачення наклав арешт на 100% статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу. Згідно з заявою ДБР, це зроблено, щоб зберегти речовий доказ.

В офіційному повідомленні зазначається: слідчі бюро з’ясовують усі обставини незаконного відчуження вказаного заводу з державної власності за заниженою вартістю. Йдеться про завдання економічних збитків державним інтересам. Відомо про висновки експертизи з приводу звіту щодо оцінки майна, який використано для визначення вартості акцій заводу. Оцінено, що звіт порушує вимоги законодавства. В ДБР наголошують на можливому впливі на правдивості визначення вартості. Повідомляється, що досудове розслідування триває. Кримінальне провадження розпочали за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. До 2018 року завод мав назву “Більшовик”. Як повідомлялося, 27 жовтня 2021 року держпідприємство купили за понад 1,429 млрд гривень. Лунали заяви, що насправді вартість становила не менше 4 млрд гривень.

Нагадаємо про ще одну виняткову інформацію, яка з’явилася напередодні. Загальний борг держави по рішеннях, виконання яких гарантовано громадянам, становить понад 6,3 млрд гривень. Як повідомили в Державній казначейській службі, у 2021 році виконали судові рішення на понад як 99,99 млн з необхідної суми. Держбюджет на 2021 рік передбачав 100 млн гривень на виконання рішень судів, що гарантує держава. В ЗМІ зазначено, що саме через невиконання рішень судів у таких справах Україна очолює списки щодо звернень громадян до Європейського суду з прав людини.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button