НовиниПерсональні фінанси

Що робити, якщо будинку вже немає, а дані лічильників — вимагають?

До Мінреінтеграції звертаються люди, які отримують листи від комунальників з вимогами надати покази лічильників чи заплатити за послуги. Парадокс ситуації в тому, що будинки за вказаними адресами зруйновані під час бойових дій. Відповідно, газ, вода та світло туди вже давно не подаються.

Зокрема, листи від газопостачальників надходять до мешканців Маріуполя. Майже весь житловий фонд міста знищено.

А на фейсбук-сторінці одного із постачальників послуг, компанії «Нафтогаз» можна почитати цікаві коментарі. Наприклад, дописувачка поцікавилася, яким чином формуються рахунки для мешканців Волновахи. Вона отримала ґрунтовну відповідь на це питання, щоправда, потім компанія вибачилася.

«Ситуація виглядає абсурдною. Вважаю, що наші дії мають відповідати реаліям, але часто, на жаль, органи влади відірвані від життя. Думаю, не варто пояснювати, чому надсилати листи від газопостачальників мешканцям зруйнованих будинків не потрібно… Маємо бути більш тверезими у підходах!» — прокоментувала ситуацію Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Мінреінтеграції попросив роз’яснити цей момент газопостачальників. У відповідь вони порадили внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та мешканцям тимчасово окупованих територій України (ТОТ), звертатися на гарячі лінії постачальників та надавати інформацію пор руйнацію житла. Тоді компанія викреслить їх зі списку осіб, що користуються газом.

Людям, які не можуть виїхати з регіонів, де не буде теплопостачання, води, газу можуть у міністерстві радять звернутися по допомогу за телефоном 15-48. Всім охочим допоможуть евакуюватися.

Щоправда, як звертатися за телефоном в тому разі, якщо українського мобільного зв’язку в містах немає від слова зовсім, посадовці поки-що не відповідають.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button