НовиниПраво

Через “Дію” тепер можна подати документи на всиновлення

Міністерство цифрової трансформації України цифровізує сферу усиновлення в Україні.

Перший етап — заява про консультацію щодо усиновлення в Дії — уже лишився позаду. Наразі реалізовується другий етап — цифровізація реєстрації кандидата на батьківство.

Раніше ця послуга була доступною тільки офлайн. Українці, які хотіли усиновити дитину, мали пройти чимало інстанцій, в кожній відстояти черги, заповнити купу паперових документів і зробити багато ксерокопій.

“Дія” спростить цю процедуру. Обіцяють, що все працюватиме зручно, а зайва бюрократія залишиться в минулому. Ключове слово “зайва”, адже у такому делікатному питанні, як всиновлення, є багато важливих факторів.

Так, подання заяви триває не більше 30 хвилин. Потім, протягом 5 робочих днів, служба у справах дітей перевірятиме заяву. Після схвалення заяви співробітник служби подивиться житло, щоб переконатися, що там дитині буде добре. Якщо зауважень немає, то потенційних батьків направлять на спеціальне навчання. Лише після цього відбудеться їхня подальша реєстрація кандидатами.

Покрокова інструкція на усиновлення дитини:

  • Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі Дія.
  • Оберіть послугу у списку.
  • Заповніть базові дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку ви хочете усиновити: стать, вік тощо.
  • Дочекайтеся отримання даних з реєстрів — близько 15 хвилин.
  • Продовжуйте заповнювати заяву — завантажте потрібні документи, перелік яких визначається за заповненими відомостями та отриманими з реєстрів даними.
  • Підпишіть заяву електронним підписом та надішліть її на опрацювання.
Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button