Новини

В 2023 році запрацює єдиний екстрений номер 112

Нещодавно Верховна Рада України ухвалила євроінтеграційний Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112”.

“Це створює підстави для впровадження в Україні єдиного центру прийняття та обробки екстрених викликів”, — зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, і додав, що завдяки цьому Закону всі служби — 101, 102, 103 та 104 — будуть об’єднані в єдину систему.

Для громадян нічого суттєво не змінюється. Просто дітям треба буде запам’ятати не 4 коротких номери, а один. І дзвонити треба буде тільки за одним номером. З іншого боку, оператори лінії будуть володіти іншими мовами, тож точно зрозуміють схвильованого іноземця. Також ця лінія буде адаптована для людей із вадами слуху.

В той же час службам, які надають екстрену допомогу, буде легше координувати і об’єднувати зусилля. За словами Руслана Стефанчук, “принцип “єдиного вікна” дозволить забезпечити кращий рівень надання екстреної допомоги та оперативно залучати декілька екстрених служб у разі виникнення невідкладних ситуацій”.

Крім цього, цей документ є одним із зобов’язань України у рамках Угоди про асоціацію з ЄС.

В Києві та області екстрений телефон 112 почне працювати вже у 2023 році.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button