НовиниПраво

Скасують штрафи за відсутність касових апаратів для ФОПів

Через проблеми у роботі системи РРО, ФОПам не будуть нараховуватися штрафи за відсутність касових апаратів у січні 2022 року. Про це в інтерв’ю УНІАН заявив Голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів Данило Гетманцев.

Він додав, що до кінця року штрафи можуть зменшити навіть на 90%.

Відсутність штрафів за відсутність касового апарату для ФОПів у січні пан Гетманцев пояснює тим, що перевірки ФОПів на випущення чеків у січні не було. Відповідно, штрафи не нараховувались. Для того, щоб «зняти всі питання», штрафи за січень 2022 року взагалі скасують.

За його словами, це може статися у лютому або березні, коли парламент зможе виставити це питання на голосування.

Гетманцев підсумував, що проситиме депутатів проголосувати за ці зміни. Він також додав, що існує пропозиція зменшити на 90% штрафи на весь рік для тих, хто встановив РРО.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року платники єдиного податку другої-четвертої груп зобов’язані встановити та використовувати у своїй діяльності РРО (реєстратор розрахункових операцій) або програмні реєстратори розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків.

За порушення ФОПами визначених правил передбачений штраф у розмірі 100% вартості товарів, котрі були продані з порушеннями. При наступних порушеннях сума штрафу зростає до 150%.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button