Банківські кредити

Скільки кредитів можна взяти одночасно?

Коли терміново потрібна значна сума грошей на різні цілі, наприклад, якщо нічим платити мікропозику, на лікування, побутову техніку або подорожі, кредит може бути корисним рішенням. Однак, що станеться, якщо ви вже отримали схвалення на іпотеку або інший вид і раптом потребуєте ще один? Чи стане попередня позика перешкодою для схвалення нової?

Хороша новина полягає в тому, що кількість кредитів не обов’язково має значення. Натомість важливим є щомісячний дохід клієнта, який дозволяє йому виплачувати всі кредити в цілому, а також його платіжна історія без прострочень. Якщо ці умови дотримані, то проблем з отриманням нової позики не виникає. Щоб бути обізнаним у цьому питанні, читайте наш матеріал до кінця або зверніться за допомогою до юридичної компанії «Звільнимо».

Ліміти кредитів та платоспроможність клієнтів в Україні 

Хоча кількість кредитів, які можна взяти в одному банку, не обмежена, ліміти встановлюються індивідуально для кожного громадянина, виходячи з його платоспроможності. При визначенні можливої суми займу та їх кількості фінансова установа враховує щомісячний дохід клієнта та наявне боргове навантаження.

Загальна сума щомісячних платежів за кредитом не може перевищувати половини місячного доходу клієнта. Якщо платежі стають непосильним тягарем для позичальника, банк може відмовити у видачі позики. Крім того, береться до уваги історія погашення кредиту, особливо для наступних, оскільки з кожним боргове навантаження зростає.

Характер поточного кредиту

Характер поточного кредиту також може вплинути на рішення банку щодо надання нової позики. Наприклад, отримання невеликого споживчого займу при безпроблемній сплаті іпотечного кредиту навряд чи буде проблематичним. Однак несвоєчасне погашення споживчого може зменшити шанси на схвалення іпотеки.

Кілька кредитів у різних банках або МФО

Звертатися за кредитами до різних банків або мікрофінансових організацій не є незаконним. Однак кожна установа самостійно приймає рішення про те, чи видавати кредит одній і тій же особі чи ні. Погана кредитна історія зменшує шанси на схвалення, а одночасне звернення до кількох банків може бути розцінене як підозріле, що свідчить про фінансові труднощі заявника.

Банк може запросити інформацію про додаткові доходи, такі як відсотки на депозит, володіння нерухомістю або автомобілем, і навіть може розглядати штампи про перетин європейського кордону як доказ фінансової платоспроможності. Деякі банкіри також можуть зв’язатися з керівництвом компанії клієнта, щоб з’ясувати його фінансове становище.

Як подати заявку на позику в МФО

Подати заявку на позику в МФО, як правило, нескладно, і це можна зробити онлайн. Для цього потрібні паспорт, електронна пошта, номер телефону, доступ до інтернету з будь-якого пристрою та банківська картка. Після позитивного рішення гроші одразу перераховуються на картку клієнта.

Висновок

Кредити можуть бути рішенням для тих, кому терміново потрібні гроші. Однак дуже важливо оцінити свою здатність адекватно обслуговувати позики, щоб уникнути непідйомних боргів і не створити погану кредитну історію. Хоча кількість займів, які можна взяти, не обмежена, платоспроможність людини, історія погашення та характер поточного кредиту відіграють важливу роль у процесі схвалення.

Якщо потрібна юридична допомога, компанія «Звільнимо» пропонує кваліфікованих юристів. Отримати консультацію можна звернувшись за телефонами на сайті.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button