Банківські кредити

Специфіка вибору іпотечного кредиту

Одразу придбати житло можуть далеко не всі, тому тут можна або поступово накопичувати необхідну суму, або знімати квартиру, або оформити кредитний займ на житло, і одразу жити в ньому, оплачуючи щомісяця встановлений платіж. Зважаючи на те, що мова іде про велику суму і зобов’язання на довгі роки, блог «ЗВІЛЬНИМО» радить дуже прискіпливо вивчати умови кредитування.

Умови та пошук кредитору

Для початку треба вибрати для себе оптимальні критерії житла, щоб потім було простіше фільтрувати потенційних кредиторів. Це може бути житло в старому домі, нове житло, квартира, яка ще будується, вже готовий дім. Від цього дуже залежать умови іпотечного кредитування і зможе позичальник своєчасно його віддати, а не думати про те, де списати борги. Не варто оформлювати ті займи, на які буде віддаватись практично уся заробітна плата. Для успішного оформлення позики, варто мати стабільний дохід на офіційній роботі, не мати проколів в кредитній історії та інше.

Щодо кредиторів, то краще обирати великих гравців, які вже давно на ринку і можуть запропонувати одразу декілька різноманітних іпотечних програм з різними умовами. Зазвичай, такі банки мають достатньо велику базу житла, у тому числі й проданого. Також важливо почитати відгуки про банк від клієнтів. Ключовими аспектами іпотеки є процентна ставка, додаткові комісії та страхування.

Потенційні проблеми у разі невиплати боргу

Списати борги по кредитам можна, якщо це не великий борг по іпотечному кредиту. Якщо погасити кредитний займ не вдасться, то варто розраховувати про кредитні канікули або реструктуризацію. Але заздалегідь варто цікавитися і про наслідки невиплати боргу.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button