НовиниПерсональні фінанси

Тренер з фінансової грамотності: “Визначити ціль означає сформувати мотивацію”

Навчившися рахувати власні кошти, як перший крок фінансової грамотності, варто зрозуміти, навіщо ви їх рахуєте, сформулювати мету. Про це Lviv.Media розповів підприємець, тренер з фінансової грамотності Роман Кушнір.

За словами тренера, фінансовою грамотністю треба вважати вміння людини управляти своїми грошима. Це означає, на думку Р.Кушніра, вміння рахувати, заробляти, накопичувати та інвестувати свої гроші, а також вчитися. Важливим фактором фінансової грамотності підприємець назвав раціональне розподілення коштів. Навчившися рахувати власні кошти, як перший крок фінансової грамотності, варто зрозуміти, навіщо ви їх рахуєте – йдеться в матеріалі. Визначити та занотувати фінансову ціль означає сформувати мотивацію, каже тренер. Ціль має бути конкретною, зрозумілою та обмеженою в часі. Відкладати, на думку підприємця, варто щонайменше 10% доходу. Заощадження у вигляді від 3 до 6 місячних доходів названі необхідними для фінансової безпеки. Зберігати кошти тренер закликає у валюті, якою користуватиметесь. Далі – радить Р.Кушнір – є можливість вкласти в довготерміновий актив.

Нагадаємо, 2 українці – засновники інструменту перевірки граматики Grammarly – в списку мільярдерів від видання Forbes. Як пише ЗМІ, станом на 17 грудня 2021 року, у світі мешкає понад 2600 мільярдерів. Загальний статок найбагатших людей світу становить майже 14 трлн доларів.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button