НовиниПраво

Щодня Держстат відстежуватиме зміни щодо 30 категорій товарів

Міністерство економіки України згідно з рішенням уряду збиратиме інформацію про зміну цін на пальне, низку медикаментів та харчових продуктів, яку надаватиме, зокрема, Державна служба статистики. Про це відомо з розпорядження Кабінету Міністрів України.

Державна служба статистики України проводитиме моніторинг цін та щодня до 16:00 звітуватиме Міністерству економіки. Йдеться про такі харчові продукти як: борошно, макарони, батон, хліб, олія, масло, гречка, вівсянка, пшоно, свинина, яловичина, курка, молоко, сметана, яйця, цукор, капуста, цибуля, буряк, морква, картопля. Серед медикаментів із затвердженого переліку розчин етанолу 96%, імпортні та вітчизняні жарознижувальні препарати та антибіотики, одноразові медичні маски. Що стосується пального, йдеться про автогаз, бензин марки А-95, дизпаливо. Міністерство аграрної політики та продовольства України водночас спільно з обласними держадміністраціями проводитиме щотижневий моніторинг закупівельних цін на сільськогосподарську продукцію та цін виробників на вищезгадані товари. Зібрану інформацію Мінекономіки використовуватиме для аналітики та звітів для Кабміну. Також відомству доручили створити міжвідомчі робочі групи за галузями.

Як стало відомо, держава регулюватиме ціни на розширений перелік продуктів, на які заборонять торгову націнку понад 10%.

Нагадаємо, в Україні інфляція на споживчому ринку склала 10%, що назвали “рекордом” за 4 роки. Загалом ціни у світі на продовольство минулого року зросли на понад як 28%. Наприкінці 2021 року вартість продуктів та безалкогольних напоїв зросла в Україні на 1,2%. Як зазначається, найбільше подорожчали, зокрема, овочі. Також зросли в ціні хліб, молоко, яловичина тощо.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button