ЕкономікаНовини

Верховна Рада прийняла закон «Питна вода України»

Сьогодні, 15 лютого, на черговому засіданні Верховної Ради України був затверджений новий законопроєкт №5723, згідно з яким ухвалюється нова соціальна програма уряду «Питна вода України» для 2022-2026 років.

Розробником законопроєкту виступило Міністерство розвитку громад та територій України. На фінансування програми планується виділити понад 28 мільярдів гривень. На ці гроші планують побудувати водозабірні споруди, станції очищення води, водопровідні мережі та лабораторії з контролю якості питної води.

Кошти на програму «Питна вода України» планують взяти з державного бюджету України, місцевих бюджетів та з бюджету Державного фонду регіонального розвитку. У 2022 році на реалізацію програми планують витратити трохи більше ніж 5 мільярдів гривень, у 2023 та 2024 роках – по 5,5 та 5,7 мільярда гривень, а протягом 2025-2026 років – ще 12 мільярдів гривень.

Автори цього законопроєкту запевняють, що ця програма дозволить «забезпечити сталий розвиток та реконструкцію систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення населених пунктів України та забезпечити населення України якісною питною водою в достатній кількості».

Звертаємо увагу, що на сьогодні в Україні централізованим водопостачанням забезпечено 99% міст та лише 30% селищ. Тільки 69% населення України мають безперебійний доступ до централізованого водопостачання, а у 9 областях України воду подають за графіком або привозять.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button