НовиниПерсональні фінанси

Єдиний реєстр боржників: заборгованість завадить нарахуванню субсидії

Субсидію на оплату житлово-комунальних послуг не нараховуватимуть, якщо борг перевищуватиме 20 неоподаткованих мінімумів. Перевірити, чи потрапили ваші дані в Єдиний реєстр боржників можна за посиланням.
Загалом при перешкодах під час оформлення чи дії субсидії на оплату житлово-комунальних послуг переважно йдеться про заборгованість більш як за 3 місяці. Інформацію про особисті дані щодо заборгованості за оплату комунальних послуг можна безкоштовно перевірити в Єдиному реєстрі боржників, де слід заповнити електронну форму. Єдиний реєстр боржників розміщено на сайті Міністерства юстиції України. В Єдиному реєстрі боржників також можна перевірити заборгованість по аліментах, по заробітній платі тощо.
Нагадаємо, понад 2 мільйони українців знаходяться в реєстрі боржників. У 2020 році кількість боржників серед українців зросла не менш як на 18%. Найчастіше резиденти потрапляють у реєстр про стягнення через несплату заборгованостей з оплати комунальних послуг, кредитів, штрафів у справах про адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, штрафів у справах про адміністративні правопорушення. Як стало відомо, у плані перевірок Державної податкової служби України — понад 1700 приватних підприємців. Повідомляється, що серед компаній з високим ризиком потрапити у перевірки ДПСУ й ті, які стали та визнані банкрутами. 6756 компаній, зокрема ФОПи, перевірить Державна податкова служба України у 2022 році.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button