Блог ЗвільнимоЗаборгованістьСтатті

Що робити, якщо є заборгованість перед Ідея Банком?

Відома фінансова установа Ідея Банк має в своєму пакеті пропозицій і видачу споживчих кредитів. Далеко не всі клієнті можуть виконувати всі ті умови, які були прописані в договорі на видачу кредиту, відповідно, доволі часто виникає проблема прострочення позики. Це проблема як для установи, так і для боржника, відповідно, треба шукати вихід із ситуації. Блог Звільнимо передбачає, як діє банк при наявності боргу та що краще робити боржнику, щоб мінімізувати витрати.

Як реагує Ідея-Банк при наявності боргів за кредитом?

Незважаючи на те, що сам банк керується польською фінансовою групою, методики підходу до роботі с клієнтами-боржниками є цілком українські. Це видно по тому, як банк реагує на появу боргу – він починає перекладати справу на колекторів, котрі вже доволі агресивно розмовляють з самим боржником, родичами, колегами по роботі, начальством. Якщо говорити про фінансові проблеми, то це нарахування штрафів та пені, і чим далі, тим більшим буде цей штраф. В подальшій перспективі справа може перейти до суду, і там все шансів виграти її саме боржнику практично немає. Саме тому ЮК Звільнимо радить віршувати цю проблему ще на початковій стадії.

Що робити, щоб справа не перейшла до суду?

Для всіх сторін краще регулювати спірні моменти без суду. При наявності прострочення по кредитному займу в Ідея-Банку, клієнт може спробувати наступні дії:

  • Реструктуризація або пролонгація. В першому випадку сторони домовляються, наприклад, про зменшення ставки або списання відсотків. В другому випадку мова йде про збільшення періоду дії позики;
  • Рефінансування, коли борги закриваються не своїм прибутком, а новим кредитом;
  • При процедурі банкрутства можна позбутись практично всіх негативних наслідків непогашеного боргу, проте тут краще діяти разом с юристами. Спеціалісти ТОВ Звільнимо порадять, як краще діяти в наявній ситуації.

Варто зазначити, що умови кредитування в Ідея-Банку доволі ризиковані, відповідно, кількість боржників там зростає. Кращим виходом із ситуації є домовлення між клієнтом.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button