Блог ЗвільнимоПрострочення по кредитуСтатті

Як вирішуються проблеми при простроченні займу в Альфа-Банку

Одним із профільних напрямів Альфа-Банку виступає саме видача позик. Це означає, що по статистиці, є багато людей, котрі не в змозі своєчасно закрити свої обов’язки перед цим банком. Економічна ситуація в країні тільки погіршила цю статистику. Якщо ви плануєте брати кредит саме у цьому банку, є вірогідність потрапляння у список боржників. Блог Звільнимо розповідає, як поводитись в подібній ситуації і виходити з неї.

Наслідки потрапляння у список боржників перед Альфа-Банком

Розмір штрафних санкцій при виникненні заборгованостей не є секретом. Для споживчих кредитів сума стартує від 30,01 грн, тоді як при реструктуризації боргу штраф складає від 0,01 грн. Перша частина штрафу нараховується наступного вечора після закінчення встановленого терміну, друга частка активується через п’ять календарних днів. Також варто очікувати повідомлень або від внутрішньої служби, або від колекторів. Якщо і це не допомагає, то справа може перейти до суду.

Варіанти дій при наявності боргу

Процедура є стандартною, як і в інших банківських установах. Компанія Звільнимо рекомендує діяти поступово, проте не затягувати справу, бо в суді перемогти не вийде. По-перше, треба спробувати пом’якшити умови кредитування за допомогою реструктуризації. Можна домовитись про зниження процентів, про зниження штрафів, або про відстрочку. Для цього треба привести об’єктивні доводи щодо неможливості вчасно платити, та додавати до своїх слов документи. Якщо це не вихід, то тоді треба починати процедуру рефінансування, тобто, брати кредит на погашення старого кредиту. Це можна робити у будь-якій установі, а не тільки в Альфа-Банку.

Процедура банкрутства є останнім способом розв’язанням проблеми, але це варіант для тих, у кого борг перевищує 180 тис. грн, і він може довести, що місячні прибутки ніяк не покривають заборгованість.

Висновки

ЮК Звільнимо наголошує на тому, що при наявності боргів перед Альфа-Банком, в першу чергу треба намагатись реструктуризувати борг або провести рефінансування. На процедуру банкрутства треба подавати разом з кваліфікованим юристом.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button