Блог ЗвільнимоПрострочення по кредитуСтатті

Потенційні наслідки прострочення кредиту під заставу нерухомості

Повномасштабна війна, наслідки пандемії та інші проблеми підбили і так не саму стабільну економіку країни. Беручи до уваги, що кредити від заставу нерухомості дуже залежать від курсу долара, кожна криза призводить до появи клієнтів з боргами саме по подібним кредитам. Ризики великі, тому що на кону стоїть житло, і його цілком реально втратити. Блог Звільнимо дає кілька корисних порад на предмет того, як поводити себе при наявності боргу, щоб позбавити себе проблем.

Що буде, якщо не виплати своєчасно кредит під заставу нерухомості?

Кредит під заставу нерухомості є вигідним для обох сторін, тому що це додатковий стимул платити своєчасно і можливість отримати приємні умови кредитування. Но є тут і декілька важливих мінусів:

  • Наявність застави дає усі передумови до звернення в суд при фіксуванні випадку прострочення. Звичайно, банки не подають до суду, але тут іде мова про значні кошти, відповідно, потенційні витрати гарантовано покриє застава.
  • Ненульова вірогідність втратити своє майно. Це трапляється, якщо довго не платити по своїм боргам перед банком. Результатом виступає виплата різниці між вартістю житла та сумою боргу.

Варіанти розв’язання проблеми прострочених кредитів під заставу

ТОВ Звільнимо наголошує, що простіше всього не доводити до ситуації з появою боргу. Але якщо він виник, то тоді є два основні методи зменшення негативних наслідків для себе:

  • Реструктуризація наявного боргу, коли банк й клієнт домовляться про зміну умов кредитування на користь боржника.
  • Рефінансування, коли оформлюється новий займ с більш привабливими умовами, які дозволять погасити старий кредит.
  • Оголошення банкрутом, коли заставне житло остається за боржником.

Перераховані методи розв’язання проблеми краще опрацювати с досвідченими юристами. Компанія Звільнимо надає таких спеціалістів, які допомагають зменшити витрати у разі виникнення боргу перед банком по кредиту з заставою.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button