ЕкономікаНовини

Американські банки створили концсорціум та власний стейблкойн

Банки Сполучених Штатів Америки об’єдналися та випустили власний стейблкойн. Його назвали USDF та прив’язали до долара за курсом 1: 1. Протестовано перші платежі, повідомляє yahoo.com.

Як інформується, банками-засновниками консорціуму стали масштабні американські компанії – New York Community Bank, Synovus Bank, NBH Bank, Sterling National Bank, FirstBank та Synovus Bank. Зазначається, що згодом консорціум прийме нових членів. Транзакції обслуговує фінтех-компанія Figure Technologies та провайдер Jam Fintop. Стейблкойн працює на блокчейні Provenance. За словами керівництва USDF Consortium, поява стеблкойну відкриє клієнтам нескінченні можливості для угод у секторі децентралізованих фінансів. Сьогодні два члени консорціуму провели першу тестову транзакцію у блокчейні Provenance. Є відомості, що операція пройшла успішно, блокчейн показав міжбанківську сумісність.

Нагадаємо, стейблкойн – це загальна назва криптовалют, обмінний курс яких намагаються стабілізувати, наприклад, прив’язуючи котирування до звичайних валют або біржових товарів. Водночас над запуском e-гривні працюють в Україні. Йдеться не про не стейблкойн, а цифрову версію національної валюти. У грудні 2021 року Міністерство цифрової трансформації України оголосило про запуск одного з пілотних проєктів електронних грошей. У відомстві зазначали, що електронна гривня може суттєво здешевити грошові перекази для громадян України та посилити безпеку особистих фінансів. У межах проєкту частина співробітників державного підприємства Дія отримує електронні гроші з можливістю програмування. Результати пообіцяли оголосити у 2022 році. До проєкту долучений також Національний банк України.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button