ЕкономікаНовини

Бізнес задіяв 83,5 мільярдів гривень за програмою “Доступні кредити 5-7-9%”

В Україні бізнес отримав кредити на 83,5 мільярдів гривень за однією з державних програм. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Як проінформовано, з початку дії програми, а саме з лютого 2020 р., банки-учасники видали 32 946 кредитів. Зокрема, 23,3 мільярди гривень скеровано на рефінансування попередньо отриманих позик, 10 мільярдів гривень – на капітальні інвестиції та 50 мільярдів гривень – як антикризові кредити на поповнення оборотних коштів. Визначено, що найактивніше в програмі брали участь представники сільського господарства (43%), торгівлі та виробництва (27%). За регіональною класифікацією лідерами названі Львівська, Харківська, Дніпропетровська, Київська області та Київ. Повідомляється також, що протягом останнього тижня банки-учасники програми підписали 385 договорів на суму понад 1 млрд гривень.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про рекордні рівні кредитування бізнесу в Україні. За словами очільника Кабміну, в країні видали в три рази більше коштів за програмами пільгового кредитування, ніж у 2020 році. Голова уряду повідомив, що 65 млрд гривень кредитів видано в рамках програми “Доступні кредити 5-7-9%”, а 7 млрд гривень підприємці отримали за програмою “портфельних держгарантій. Мова – про розподілення пільгових коштів поміж 30 тисячами бізнесів з різних частин країни. Також в уряді анонсували запуск кількох інструментів, які здатні залучити малий та середній бізнес. Серед них згадали використання державних та регіональних програм кредитування, програму фінансового лізингу.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button