ЕкономікаСтатті

Кабмін: в Україні — рекордні рівні кредитування

У державі зафіксовано рекордні рівні кредитування бізнесу. Таку заяву оголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами очільника Кабміну, в країні видали в три рази більше коштів за програмами пільгового кредитування, ніж у 2020 році. Мова — про розподілення пільгових коштів поміж 30 тисячами бізнесів з різних частин країни. Голова уряду повідомив, що 65 млрд гривень кредитів видано в рамках програми “Доступні кредити 5-7-9%”, а 7 млрд гривень підприємці отримали за програмою “портфельних держгарантій”.

Також в уряді анонсували запуск кількох інструментів, які здатні задіяти малий та середній бізнес. Серед них згадали використання державних та регіональних програм кредитування, програму фінансового лізингу.

Нагадаємо, що стало відомо про видачу за тиждень уповноваженими банками з програми “Доступні кредити 5-7-9%” 1568 кредитів на суму 1,7 млрд грн. Кошти отримували як антикризові кредити, задля інвестиційних цілей та рефінансування попередньо отриманих кредитів. У Міністерстві фінансів України підбили підсумки: з початку дії програми 30 уповноважених банків-партнерів видали кредити майже на 79,5 млрд гривень. Дана програма “Доступні кредити 5-7-9%” працює в Україні з другого місяця 2020 року. Передбачено, що кредити видають за дії чинників, коли існує шлях компенсації процентної ставки до рівня 5%, 7% та 9% річних за кредитами у гривні, а також надання часткових гарантій. Фізичні особи-підприємці, які отримують річний дохід до 50 млн гривень, внесені до кола учасників програми.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button