ЕкономікаНовини

Денис Шмигаль схарактеризував ситуацію на валютному ринку

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав ситуацію на валютному ринку контрольованою. Про це він повідомив під час брифінгу за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони України.

Відомо, що курс гривні 24 січня становить 28,3 гривні за долар. Прем’єр-міністр України зазначив, що курс коливається в валютному коридорі, що є одним з основних макроекономічних показників здорової економіки та стабільності. Також очільник уряду підкреслив, що наразі факторів, які можуть містити загрозу дестабілізації національної економіки, немає, крім інформаційного та особливо дезінформаційного тиску.

“Сьогодні один з найвищих рівнів золотовалютних запасів – понад 30,1 млрд доларів, що дозволяє чітко спільно з НБУ керувати ситуацією і також стабільністю валютного курсу на валютному ринку”, – заявив голова Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, населення України в останньому місяці 2021 року продало комерційним банкам готівкової та безготівкової валюти на понад як 246 млн доларів більше, ніж купило. Такі дані опубліковані на сайті Національного банку України. Як повідомляється, населення здійснило відповідні операції з продажу валюти в першому місяці зимового сезону на більш як 2 757 млн доларів. Куплено ж у грудні 2021 року – на майже 2 511,5 млн доларів. Відомо, що загалом у 2021 році так званий чистий продаж українців банкам становив близько 1,6 млрд доларів. У Нацбанку проінформували також про міжнародні резерви України. Як зазначено, упродовж 2021 року міжнародні резерви зросли на 1,8 млрд доларів або на 6%.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button