НовиниПерсональні фінанси

Експерти нагадують: остерігайтеся шахраїв

Перед Новим роком правоохоронці та експерти застерігають громадян від потрапляння до рук шахраїв.

Перед Новим роком у поліції фіксують випадки шахрайства та закликають громадян бути обачними, щоб зберегти, зокрема, власні фінанси.

Як повідомила журналістка місцевого видання «Наш день», у Тернопільській області мешканка обласного центру звернулася до правоохоронців із заявою про шахрайство. За словами потерпілої, чоловік назвався власником житла, яке вона прагнула орендувати. Він переконав перерахувати 6000 гривень завдатку. Після цього зник. Перед зникненням намагався досягти мети, щоб орендарка перерахувала ще кошти на банківську карту. Зазначається, що поліція встановлює обставини шахрайства та застерігає від подібних афер.

Перед Новим роком збільшується онлайн-бронювання, онлайн-продажі, чим нерідко користуються шахраї. В Україні існує платіжне та банкоматне шахрайство. Експерти ж нагадують: зловмисники можуть намагатися також зіграти на ваших почуттях, використати психологічний вплив. Варто, зокрема, намагатися критично оцінювати кожен окремий випадок інформування від незнайомця про біду з вашими рідними чи блокування банківської карти, повідомлення про раптовий виграш. Нагадаємо, як повідомлялося, у 2020 році кіберзлочинці вкрали понад 252 мільйонів гривень. В 2019 ж році йшлося про викрадання з банківських рахунків українців 362 млн гривень.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button